Haziran 20, 2006

Üç Taş Has Baş Yarar

beter pan: sayın hocam, okullardaki çatışmalarda saldıran kişizadelerin bir yerine üç taş savurmalarının anlamı nedir? (dün tartışma grubumuzda mehmet e. hocam anlattı ama bakalım sizin yorumunuz ne olacak...)

Mauritus'tan yeni döndüm, yanımda jet lag da getirdim. Biraz garip cevaplayacağım.

Öncelikle geçmiş tecrübelerimden örnek vereyim. Bir tanesi tam bebeklerde bıngıldak tabir edilen yerin hemen altında diğeri de tam alnımın çatısının ortasında iki tane taş izim var. Sağolsunlar mahalle arkadaşlarımız dünyaya taşı 45 dereceyle en uzağa atma bilgisiyle geldikleri için ne kadar kaçsam da bu taşlardan kurtulamadım. Tabi bunların hepsi küçükken, daha iki basamaklı sayılara erişmeden kazandığımız izlerdi. Demek istediğim küçükten başlıyor bunlar. Çocuklar daha fizik 101 almadan sin cos hesabı yapıp 45'le attıklarına göre bir süre sonra gavurların "collateral damage" dedikleri kavramı da keşfediyorlar. Böylece bir atışta maksimum zararı vermek için daha çok taş atmak gerektiğini anlıyorlar. Peki kaç taş atmalılar bir seferde? Çift sayılar olmaz. Zira adamımız taşların arasında durarak bunu engelleyebilir. Yani havada giden 4 taş pek etkili bir görüntü oluşturmuyor. 5 tane taş da ele sığmaz o yüzden 3 tane atıyorlar. Mahşerin Üç Taşlısı'nı oynuyorlar. Tabi üç tane olacak diye bir kural yok, stil meselesi bu. Amerikan yanlıları 50 tane çakıl atarken bizim milliyetçiler 3 sayısında ısrarcı. Zira istikbal göklerdedir ve havada süzülüp tanrının gazabı şeklinde kafaya yapışan üç taştan daha etkili bir sembol olamaz.

Not: Bir arkadaşımın abilerinin taş savaşı zamanı bebek arabasındaki kardeşlerinin arkasına saklandığını biliyor muydunuz?

1 yorum:

mehmetbozok dedi ki...

mmm... demek öyle... çok ilginç... mehmet e. hocamın yanıtı cendermelerle -ya da guardia civilla siz nasıl isterseniz- ilgiliydi. şöyle ki, efendim bu saldırgan kişizadelerimiz üç taş atıp hızla olay mahallini terk ettiklerinde guardia civilla'nın yılmaz neferleri onlara karşı daha bir toleranslı davranıyorlarmış. çünküm üç taşın yaralayıcı olma ihtimali tek taştan daha azmış ve guardia civilla hazretleri de bunu biliyormuş. öte yandan da üç taş atan saldırgan kişizadelerimiz de bir defada bir yerine üç hedefi vurunca daha bir mes'ut ayrılıyorlarmış oyun alanından.

buyurunuz üç taş oynamaya!..
tek taş yüzüğün -gönül- yaresi üç yüzükten daha fazla olsa gerek...